Học Tiếng Anh 99-Giỏi Tiếng Anh 99%

Bạn có muốn phản ứng với tin nhắn này? Vui lòng đăng ký diễn đàn trong một vài cú nhấp chuột hoặc đăng nhập để tiếp tục.

Học Tiếng Anh 99-Giỏi Tiếng Anh 99%

WelCome To Học Tiếng Anh 99-Học Tiếng Anh Online-Tiếng Anh trẻ em-Tiếng Anh quốc tế-Tiếng Anh phổ thông...

Tìm Kiếm Trên 10,000+ Tài Liệu

41 Điểm Ngữ Pháp Căn Bản

học tiếng anh trực tuyến-học tiếng anh giao tiếp-tieng anh online mien phi-phương pháp học tiếng anh-học tiếng anh miễn phí-học tiếng anh cơ bản-học tiếng anh online-tài liệu học tiếng anh Unit01. Từ loại
Unit02. Nouns and Ariticles (Danh từ,mạo từ)
Unit03. Verbs and sentences (Động từ và câu)
Unit04. Pronouns ( Đại từ)
Unit05. Simple present(Thì hiện tại đơn)
Unit06. Adjectives (Tính từ)
Unit07. Numbers (Số)
Unit08. Possessive Case ( Sở hữu cách)
Unit09. Possessive Adjectives (Tính từ sở hữu)
Unit10. Possessive pronouns (Đại từ sở hữu)
Unit11. There is, there are, how many, how much, to have
Unit12. Infinitive (Dạng nguyên thể)
Unit13. Object (Túc từ)
Unit14. Adverbs (Trạng từ)
Unit15. Can, May, Be able to
Unit16. Present continuous(Hiện tại tiếp diễn)

Unit17. Questions (Câu hỏi)
Unit18. Imperative mood (Mệnh lệnh cách)
Unit19. Future Tense (Thì tương lai)
Unit20. Date and time (Ngày tháng và thời gian)
Unit21. Past simple (Thì quá khứ đơn)
Unit22. My own (Của riêng tôi)
Unit23. Prepositions (Giới từ)
Unit24. So sánh của tính từ và trạng từ
Unit25. Perfect Tenses (Thì hoàn thành)
Unit26. Question tags (Câu hỏi đuôi)
Unit27. Passive Voice ( Thể bị động)
Unit28. Relative Clauses (Mệnh đề quan hệ)
Unit29. -ing and -ed + Clauses
Unit30. Gerunds (Danh động từ)
Unit31. Continuous Tenses (Thể tiếp diễn)
Unit32. Reported Speech (Câu tường thuật)
Unit33. Also, too
Unit34. Nouns (Danh từ)
Unit35. Personal Pronouns (Đại từ nhân xưng)
Unit36. Relative pronouns ( Đại từ quan hệ )
Unit37. Indefinite and demonstrative pronouns
Unit38. Subjunctive mood (Thể bàng cách)
Unit39. Auxiliary Verbs (Trợ động từ)
Unit40. Model Verbs (Động từ khuyết thiếu)
Unit41. Prefixes and Suffixes (Tiền tố và hậu tố)

Thử Thách: Đọc hiểu Web tiếng Anh của bạn ?%

50 Điểm Ngữ Pháp Thông Dụng

học tiếng anh trực tuyến-học tiếng anh giao tiếp-tieng anh online mien phi-phương pháp học tiếng anh-học tiếng anh miễn phí-học tiếng anh cơ bản-học tiếng anh online-tài liệu học tiếng anh Unit 1. Present continuous
Unit 2: Present simple
Unit 3. Present continuous,present simple (1)
Unit 4. Present continuous, present simple (2)
Unit 5. Past simple
Unit 6. Past continuous
Unit 7. Present perfect (1)
Unit 8. Present perfect (2)
Unit 9. Present perfect continuous
Unit 10. Present perfect continuous and simple
Unit 11. How long have you been ?
Unit 12 When? How long? For and Since
Unit 13. Present perfect and past (1)
Unit 14. Present perfect and past (2)
Unit 15. Past perfect
Unit 16. Past Perfect continous
Unit 17. Have and have got
Unit 18. Use to (do)
Unit 19. Present tenses for the future
Unit 20. I am going to do
Unit 21. Will/shall (1)
Unit 22. Will/shall (2)
Unit 23. I will and I am going to do
Unit 24. Will be doing and will have done
Unit 25.When I have done. When and If

Unit 26. Can, could and be able to
Unit 27. Could do and could have done
Unit 28. Must and can’t
Unit 29. May and might (1)
Unit 30. May and might (2)
Unit 31. Must and have to
Unit 32. Must, musn’t, needn’t
Unit 33. Should (1)
Unit 34. Should (2)
Unit 35. Had better. It’s time …
Unit 36. Can/Could/Would you …?
Unit 37. If I do … and If I did…
Unit 38. If I knew… I wish I new
Unit 39. If I had known… I wish I had known
Unit 40. Would. I wish … would
Unit 41. Passive (1)
Unit 42. Passive (2)
Unit 43. Passive (3)
Unit 44.He is said ..(be) supposed to
Unit 45. Have something done
Unit 46. Report Speech (1)
Unit 47. Reported Speech (2)
Unit 48. Question (1)
Unit 49. Question (2)
Unit 50. Auxiliary Verbs

Top posters

viethack911 (1150)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 
Lonely_star (1092)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 
dangthaison (956)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 
admin (767)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 
Son Iglesias (577)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 
bach hai duong (548)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 
tdat00 (484)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 
dunguyen_th2 (439)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 
gacon (408)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 
bebomb0708 (392)
Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_leftTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people BarTiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Bar_right 

Latest topics

» Ngày: 23-12
by admin Fri Nov 30, 2012 11:53 am

» CÁC BỐ, CÁC MẸ GIÚP MÌNH VỚI
by gatrantruong01 Thu Nov 15, 2012 12:22 am

» lớp 6 Đề cương ôn tập lớp 6
by admin Wed Nov 07, 2012 6:13 pm

» 3 ứng dụng học tiếng Anh cực hay trên "dế yêu"
by admin Sat Nov 03, 2012 10:30 am

» Từ vụng cơ bản tiếng anh, 3000 từ vựng nhà xuất bản giáo dục
by admin Sat Nov 03, 2012 10:22 am

» Những cụm từ thông dụng trong tiếng Anh giao tiếp
by admin Sat Nov 03, 2012 9:15 am

» Giao tiếp Choosing a movie- chọn 1 bộ hphim
by admin Wed Oct 31, 2012 4:45 pm

» Giao tiếp căn bản At the restaurant-tại khách sạn
by admin Wed Oct 31, 2012 4:42 pm

» Giao tiếp What a coincidence=trùng hợp làm sao
by admin Wed Oct 31, 2012 4:40 pm

» Học tiếng anh giao tiếp Making a date -Đặt cuộc hẹn
by admin Wed Oct 31, 2012 4:38 pm

Forum Statitics


    Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people

    berruguilla39
    berruguilla39
    thành viên cấp 3
    thành viên cấp 3


    Tổng số bài gửi : 276
    Điểm bài viết : 769
    Registration date : 01/06/2011

    Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people Empty Tiếng Anh chuyên ngành Special food in Tet of Vietnamese people

    Bài gửi by berruguilla39 Thu Jun 02, 2011 3:37 pm

    Các bài viết nổi bật liên Quan:
    1.Giáo trình IELTS và các vấn đề liên quan
    2.Các trường Tiếng Anh uy tín
    3.Phương pháp Dịch tiếng Anh chính xác
    4.Làm sao học Ngữ pháp tiếng Anh nhanh nhất
    5.Tiếng Anh du lịch và cách giao tiếp lịch sự
    6.Học Bổng Tiếng Anh có ý nghĩa như thế nào
    7.Giáo trình GMAT và những điều cần biết
    8.Cách học và nhớ Từ vựng tiếng Anh
    9.Luyện Tiếng Anh chuyên ngành như thế nào
    10.Điều kiện Du học Mỹ và thủ tục
    --------------------
    Nội dung bài viết
    Source: anh99.com
    Have you ever enjoin the Tet in Vietnam. Tet are very special days…
    Banh Chung and banh Tet (Boiled rice and pork cakes)
    Boiled rice and pork cakes are usually cooked 2-3 days before Tet. Both can be kept for about two weeks in cool temperature. However, after this time they become hard and must be re-boiled.
    Soak some green beans overnight in water to soften. Drain, rub and clean to remove the skin, and leave to dry. Next, cook the beans in a steamer and grind. Form into balls the size of tennis balls.
    Soak some glutinous rice overnight. Clean and rinse. Mix with a little salt. Cut fresh pork meat (lean or fat, according to personal taste) into 2cm strips. Mix with salt, fish sauce and pepper, and leave for about one hour.
    Clean dong leaves (leaves from arrowroot) and place them over each other to form a cross. Place an amount of rice in the centre of the leaves. Shape into a square (the southern version is in a circle). Press a “ball” of green bean on top. Then, add 1-2 pieces of marinated pork, then more green bean, and finally rice. Press firmly into a compact square and wrap the leaves over to cover the cake completely. Tie with bamboo strings. Place in a large pot of boiling water and boil overnight. Squeeze the moisture out by placing it in a colander with a heavy object on top.
    To serve, untie and open the leaves. Invert on a plate and cut into pieces using the bamboo strings, not a knife. Serve cold.

    Canh Mang (Dried bamboo shoot soup)
    Soak dried bamboo shoots in water for 2-3 days to soften. Boil 2-3 times if necessary. Cut into 5cm strips. Fry with pig trotters and salt. Add water, bring to boil and simmer until meat is tender. Garnish with green onion.

    Bong (Dried pig skin)
    Soak dried pig skin (the skin should be yellow, which means it has been pre-treated) in water for one hour. Drain and then add a cup of rice whisky and fresh ginger. Rub onto the skin (this will remove the smell). Cut into diamond-shaped pieces.
    To make fresh chicken stock, add dried shrimps and dried huong (perfume) mushrooms, which have been pre-soaked in warm water, to 2-3 chicken carcasses. Bring to boil and simmer. Remove the dried mushrooms. Cut carrot and kohlrabi into decorative shapes (flowers, leaves etc). Boil the dried pork skin in the chicken stock for several minutes until tender. Add French/ string beans. To serve, mix all drained ingredients (place vegetables on top) and garnish with coriander.

    Hanh Muoi (Pickled Onions)
    You should make this dish about two weeks before Tet. Clean onions. Dissolve some salt and sugar in warm water. Add onions, cover and keep in a clean, dry place for two weeks.

    Mien (Vermicelli noodles)
    Cut mien into lengths and pre-soak for 10-15 minutes in water. Boil chicken innards (liver, heart, etc), salt and green onions in a fresh chicken stock. Mix with mien and serve.

    Moc (Pork soup)
    Buy raw minced pork. Add dried mushrooms, which have been soaked to be softened. Mound pork on the mushrooms and boil in chicken stock.

    Ga ran or luoc(Fried or boiled chicken)
    Fried version: marinate raw chicken in salt, sugar, garlic, fish sauce and burnt sugar. Fry chicken and marinade in oil.
    Boiled version: served with julienne lemon grass.

    Ca Cheo kho rieng (Carp with galangal)
    Scale carp, cut into steaks and fry. Add finely sliced galangal, fish sauce, salt, burnt sugar and water (this makes the fish turn dark brown). Cook over a low heat until the fish is hard and little liquid remains.

    Bo kho Que (beef with cinnamon)
    Tie up beef muscle firmly with several strips of bamboo. Break cinnamon into small pieces, rub into beef. Sear.
    Add fish sauce and salt, and cook over a low heat. Only cut beef when about to serve. The meat should be firm but not tough.

    Xoi gac (Steamed momordica glutinous rice)
    Soak glutinous rice in water overnight. Drain. Cut open the momordica (qua gac). Remove flesh and large black/red seeds. Mix this with a small cup of rice alcohol. Mix rice with salt and qua gac mixture.
    Steam in a rice steamer. During steaming, add some chicken fat and stir through. When steamed, add a little sugar and stir through with chopsticks. Mound onto a plate and decorate with the black seeds from the fruit.

    Che kho (soft green bean cake)
    Soak green beans in water overnight to soften. Rub and remove skin. Drain. Cook in boiling water until soft. Drain and grind into a wet powder. Mix with sugar in a pan over a medium heat. Keep stirring until a little drier and smoother. Place in a mound and invert onto a plate. Sprinkle with sesame seeds. To serve, cut into slices like a cake.

    Mut (Preserved fruit)
    Prepare a week before Tet. The most important thing is to maintain the shape of the fruit. Use apple, potato, tomato, plum, ginger, mandarin, or gourd.
    Apple: Pierce skin lengthwise, but don’t cut too deep. Place in a bowl of cold water and lime. Soak overnight. Wash carefully and dry. Cover in red sugar. Stir very carefully in a dry pan over low heat until sugar melts and solidifies. Take off heat. Press down carefully on top of apple to make into shape evocative of a seashell.
    If using a kumquat, a traditional Tet fruit, use white sugar to keep the natural orange colour of the fruit. You must also keep the stalk in to keep the shape. You must also carefully press juice out after piercing skin.

    Last, but not least
    After indulging in all the above, remember that you cannot throw out any leftovers until the fourth day of Tet. It would also be highly inauspicious to sweep the rubbish from the house as all the good luck you have been working hard at will disappear with it.

      Hôm nay: Sun Sep 22, 2024 11:56 am